Kecskeméti Fiatalok

Éjjeli járat, ami nincs


 

Péntek este. Jön a hétvége, és a várva várt buli, ahová már két hete megvettem a jegyünket. De a barátnőmnél nem tudok aludni és az utolsó buszom is elmegy tizenegy előtt. Akkor most mi legyen? Mászkáljak fel-alá a városban reggelig egyedül?”

Azoknak, akik a város központjában laknak, nem is jelent ez gondot, hiszen gyalog otthon vannak pár perc alatt. De mit mondjanak azok, akik kint laknak Hetényegyháza végében, vagy a reptér környékén? A menetrendek felosztása hajnali négy órával kezdődik, és este tizeneggyel vége is szakad.

Kecskemétet jelölték Európa Ifjúsági Fővárosa címre még 2015-ben. Mégsem tesz meg senki semmit azért, hogy a péntek esti buliból haza tudjunk menni kettőkor, ne kelljen majdnem öt óráig várnunk a legelső buszunkra. És bár ez a fiatalokat érinti elsősorban, az idősebb korosztálynak is lehetnek gondjai ebből. Mondjuk egy vonat, ami késik pár percet, és már el is ment az utolsó busz. Kérdem én: mért nem tudnak legalább óránként küldeni egy-egy buszt városunk külterületeire az éjszakai órákban is?

Bata Viola

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.